اردوهای-پویاتر

اردوهای دانش آموزی، مهیاتر و پویاتر برگزار می شود

به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، شروع سال تحصیلی، سرآغاز برگزاری اردوهای تفریحی و آموزشی دانش آموزی است تا قشر محصل جامعه، چند ساعت یا چند صباحی از روزهای تحصیل را در فضایی خارج از محیط آموزش های رسمی بگذراند.
این اردوها به دلیل داوطلبانه بودن، برگزاری آنها در خارج از فضای مدرسه و کلاس درس و داشتن آزادی عمل بیشتر در فضایی دوستانه و صمیمی، می تواند بهترین و ماندگارترین لحظات را برای دانش آموزان رقم بزند اما برخی رخدادها و وقایع تلخ و ناگوار برای دانش آموزان حین برگزاری اردو، نگرانی های والدین در این زمینه را دوچندان کرده است.
موضوعی که «علی رمضانی» مدیرکل فرهنگی هنری اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت و گو با خبرنگار آموزشی ایرنا از ارایه راهکارهای مدیریتی برای کاهش نگرانی والدین و اتفاق های احتمالی در اردوهای آموزشی خبر داد و گفت: تلاش کردیم با ایجاد تغییراتی در دستورالعمل اردوها و ایجاد سامانه کنترل و نظارت از نگرانی ها بکاهیم.

**تغییر ساعت حرکت وسایل نقلیه اردویی، نخستین گام در جهت ایجاد ایمنی
رمضانی، ایمنی و وضعیت امنیت جاده ها را از دغدغه های اصلی والدین و اولیای مدرسه در بحث اردوها عنوان کرد و گفت: ما نیاز دیدیم با توجه به شرایط جاده ها و وسایل نقلیه و همچنین علایق دانش آموزان به منظور شرکت در اردوها، تغییراتی در دستور العمل اردوها که در سال ۸۴ تدوین شده بود ایجاد کنیم.
وی افزود: ساعت حرکت وسایل نقلیه اردویی یکی از تغییرات ایجاد شده در این دستور العمل بود. پیش از این حرکت به سمت اردو در شبانه روز منعی نداشت اما در دستورالعمل جدید ساعت حرکت اتوبوس ها از ساعت ۲۳ شب تا ۵ صبح ممنوع شده است.
رمضانی تاکید کرد: وسایل نقلیه ای که استفاده می شود حتما باید مورد تایید وزارت راه باشد.

**آموزش مربیان و همراهان اردویی در جهت افزایش کیفیت اردوها
برگزاری کلاس های آموزشی برای سرپرستان و مدیران و مربیان برگزار کننده اردو هم نکته دیگری بود که مدیرکل فرهنگی هنری اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش درباره آن گفت: برگزار کنندگان اردوها حتما باید در این کلاس های آموزش شرکت کنند و در غیر اینصورت به هیچ وجه اجازه همراهی با اردو را نخواهند داشت.
رمضانی ادامه داد: در این دوره های آموزشی، کمک های اولیه، مسایل بهداشتی و پزشکی و سلامت تدریس می شود. برای همین منظور، دوره های ویژه ای با حضور پزشکان از حوزه اورژانس کشور و هلال احمر و پلیس راه کشور تدارک دیدیم تا به مربیان آموزش دهند خود را با استانداردهای جهانی هماهنگ کنند.

**راه اندازی سامانه کنترل با هدف نظارت والدین و مربیان بر عملکرد اردوها
وی همچنین اظهار داشت: وزارت آموزش و پرورش بسیار تاکید دارد که بتواند برنامه های خود را با کمترین آسیب و بالاترین کیفیت برگزار کند. بر همین مبنا، در کنار برگزاری کلاس های آموزشی، مرکزی بنام مرکز کنترل اردویی برای برقراری امنیت اردو ایجاد کردیم.
به گفته وی، این سامانه اردویی به نحوی است که امکان تخلف در آن بسیار کم است و به کسی که آموزش ندیده باشد و می خواهد با عنوان سرپرست یا همراه اردویی فعالیت کند، اجازه همراهی نمی دهد.
رمضانی درباره رضایت نامه های اردویی هم بیان داشت: به بحث رضایت نامه ها هم توجه و اعلام کردیم که اولیا به طور قانونی امضای رضایت نامه را انجام دهد. همینطور تلاش داریم که در سامانه کنترل اردویی، این امضاها را الکترونیکی کنیم تا تمام خانواده ها به آن دسترسی و نظارت داشته باشند.
وی درباره نحوه تایید استاندارد محل برگزاری اردو ها هم گفت: محلی که در حوزه اردو خدمات ارایه می دهد باید استاندارد کانون اردوها را دریافت کرده باشد و چنانچه مشکلی داشته باشد هرگز مورد استفاده قرار نمی گیرد.

**ایجاد شرایط حضور دانش آموزان استثنایی در اردوها
مدیرکل فرهنگی هنری اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش، در ادامه افزود: شرایط ایجاد شده برای برگزاری اردو برای همه مدارس صدق می کند و دانش آموزان تفاوتی برای ما ندارند و یکسانند. خوشبختانه در بحث برگزاری اردو، بیشترین مشارکت را مدارس غیرانتفاعی دارند و علاقمندی نشان می دهند.
رمضانی درباره امکانات حضور دانش آموزان استثنائی هم گفت: ظرفیت اردوها به نحوی است که همه دانش آموزان بتوانند از این فضا استفاده کنند حتی دانش آموزان استثنایی که دارای معلولیت ها و نقصان هایی هستند.
وی یادآور شد: با توجه به شرایط این افراد، اردوگاه به نحوی تعبیه شده که بتوانند همراه با پدر یا مادر خانواده با توجه به جنس دانش آموز یا شخصی با عنوان همراه بر که از سوی آموزش و پرورش در اختیار آنان قرار می گیرد از فضاهای تفریحی و آموزشی اردوها بهره ببرند.
به گزارش ایرنا، به منظور توجه به امنیت اردوها، آیین نامه برگزاری اردوهای دانش آموزی در نهصد و شصتمین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش با حضور وزیر آموزش و پرورش و دیگر اعضا، به تصویب رسید که قرار است برای امضا در اختیار رئیس جمهوری قرار گیرد.
آیین نامه برگزاری اردوهای دانش آموزی در ۲۳ ماده تنظیم شده که بر اساس یکی از مواد آن سفر دانش‌آموزان با مقاصد علمی، آموزشی، فرهنگی، ورزشی، زیارتی و سیاحتی است که با مجوز مراجع ذی‌ربط برگزار می‌شود و بازدیدها، همایش‌ها، مسابقات، جشنواره‌ها، المپیادها و مجامع دانش‌آموزی مشمول مفاد این آئین‌نامه می‌شود.
در این آیین نامه بر ضرورت امنیت اردوها و نقش اردوهای دانش آموزی در رشد و تعالی شخصیت دانش آموزان و ضرورت رعایت نکات آموزشی، تربیتی و امنیتی تاکید شده و همچنین تنظیم برنامه آموزشی و تربیتی اردوها متناسب با شرایط سنی دانش آموزان و استفاده از مشارکت شورای درون مدرسه و انجمن اولیا و مربیان برای اطمینان از حسن اجرای اردوها به ویژه اردوهای درون مدرسه ای از دیگر موارد تاکید شده در این آیین نامه است.
بر اساس این آیین نامه نظارت بر حسن اجرای اردوهای دانش آموزی با وزارت آموزش و پرورش بوده و موظف است گزارش ارزشیابی اجرای این آیین‌نامه را به صورت دو سالانه به شورای‌ عالی آموزش و پرورش ارائه دهد و هرگونه عدول از مقررات و مفاد این آئین‌نامه و شیوه‌نامه مربوط از سوی برگزارکنندگان، دانش‌آموزان و عوامل اجرایی اردو تخلف محسوب می‌شود و با متخلفان، حسب قانون و مقررات مربوط توسط مراجع ذی‌ربط رفتار خواهد شد.

اشتراک گذاری :

پست های دیگر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top
به بالای صفحه بردن